Autoradio

Wat in de volksmond de autoradio genoemd wordt moet tegenwoordig als een (multi)media toestel worden beschouwd. We luisteren naast radio veel van onze favoriete muziek tegenwoordig digitaal via applicaties als Spotify, Tune-In en dergelijke of via een USB stick. Zelfs het radio luisteren via FM ondergaat op dit moment een verschuiving naar het digitale tijdperk van DAB+.

Veel bestaande systemen zijn niet geschikt om een of meerdere van deze bronnen te kunnen afspelen, daarom wordt veel de vraag gesteld of de autoradio te vervangen is of uit te breiden. In de meeste gevallen zijn er oplossingen om het toestel te vervangen voor een uitvoering van (multi)media toestel met behoud van functionaliteit van stuurwielbediening en een passend dashboard paneel. Het kan voor bepaalde systemen ook mogelijk zijn om de af-fabriek radio uit te breiden met een module welke bv. USB of DAB+ ondersteund met bediening via het af-fabriek radiosysteem of een externe bediening.

Voor het ontvangst van DAB+ is meestal wel een externe antenne vereist, als uw voertuig geen DAB+ bezit zal deze antenne gerealiseerd worden, vaak vervangen wij de aanwezige antenne met een uitvoering die FM en DAB+ en/of GPS ondersteuning bied. Vraag ons naar een passende oplossing voor uw wensen.

Autoradio